Špaldové gnocchi

Záznam celé obrazovky 4.11.2015 214808.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 porce

Ingredience:

  • 400g brambor
  • 3/4 hrnku špaldové mouky (plus na podsypání)
  • Lžička soli
  • Náhrada za 1/2 vajíčka (použila jsem 1/2 lžíce Orgran No Egg + lžíce vody)

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce a ještě horké oloupeme a rozšťoucháme (ne úplně na kaši). Necháme úplně vystydnout. Poté smícháme se zbytkem ingrediencí a vytvoříme hladké těsto. Rozkrojíme na 6 dílů, ze kterých vyválíme asi 1 cm silné hady, ze kterých odkrajujeme jednotlivé noky (pokud na nich chcete typický vzorek, přejeďte jimi po zadní straně vidličky). Vařte ve vroucí vodě. Jakmile vyplavou na hladinu, jsou hotové. Já je zamíchala ve směsi bylinek, olivového oleje a citronové šťávy, ale vy si s nimi dělejte, co chcete. 🙂

Autorem receptu je: @czech_hippie