Špaldové bochánky

39

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

  • 250 g BIO špaldové mouky
  • 150 ml mléka
  • 1 balení sušeného droždí (7 g)
  • 1 lžička cukru
  • 1 vejce
  • sůl
  • 1 lžíce olivového oleje
  • slunečnicová semínka

Postup:

Z cukru, droždí, lžíce mouky a teplého mléka zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Jakmile je kvásek hotový, přidáme prosátou špaldovou mouku, sůl a olej. Těsto důkladně zpracujeme a necháme ho na teplém místě vykynout (trvá to cca 1 hodinu). Vykynuté těsto rozdělíme na 6 stejných kousků, vytvarujeme z nich bochánky a vložíme je do formy. Housky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme slunečnicovými semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů cca 12-15 minut.

Autorem receptu je: @cookingwithsusa