Špaldová pizza s rukolou a parmezánem

Záznam celé obrazovky 10.3.2016 180153.bmp


Ingredience:

  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 hrnku vlažné vody
  • špetka soli
  • rukola
  • passata di pomodoro
  • prosciutto
  • parmezán
  • sušená rajčata (vločky)
  • olivový olej

Postup:

V míse smícháme mouku, sůl, olej a přidáme 1/2 hrnku vlažné vody. Vody přidejte raději méně a podle lepivosti těsta případně dolijte. Vypracujeme vláčné těsto, které by se nemělo lepit. Připravíme si plech vyložený pečícím papírem. Papír pokapeme trochou oleje a rukou na plechu vytvarujeme z těsta tenkou placku. Těsto pak pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 20 minut. Toto je základ na nekynuté těsto. Mě osobně se osvědčilo nejprve upéct samotný korpus, který pak ozdobím svými oblíbenými ingrediencemi. Takto ozdobený korpus už znovu nepeču. Na závěr vše zakápneme panenským olivovým olejem a můžeme podávat.


Autorem receptu je: @cookingwithsusa