Soba nudle s chřestem a česnekovými výhonky

Záznam celé obrazovky 24.6.2016 150140.bmp


Úvod: Využijte krátkou sezonu česnekových výhonků. Jsou delikátní, křupavé a zdravé 🙂

Ingredience:

  • Soba nudle
  • Sezamový olej
  • Česnekové výhonky
  • Chřest
  • Zázvor
  • Koření 5 vůní
  • Sójovka nebo tamari
  • Víno mirin
  • Omáčka hoisin

Postup:

  1. V osolené vodě uvařte soba nudle podle návodu a sceďte.
  2. Na pánvi rozehřejte sezamový olej. Výhonky nakrájejte na 3cm kousky a vhoďte do pánve. Bílý chřest oloupejte, odkrojte konce a nakrájejte na 1cm šikmé plátky. Přidejte do pánve a restujte s trochou najemno nasekaného čerstvého zázvoru.
  3. Asi po 5 minutách přidejte koření pěti vůní, lehce zarestujte, až se rozvoní a pak zalijte kvalitní sójovkou nebo tamari, přidejte víno mirin, omáčku hoisin a trochu pikantní srirachy (pokud chcete). 4. Omáčku nechte lehce zredukovat a poté vmíchejte uvařené soba nudle, nakrájenou jarní cibulku a servírujte posypané praženým sezamovým semínkem (světlé nebo černé).

Autorem receptu je: @primafresh