Úvod: Využijte krátkou sezonu česnekových výhonků. Jsou delikátní, křupavé a zdravé 🙂
Ingredience:
- Soba nudle
- Sezamový olej
- Česnekové výhonky
- Chřest
- Zázvor
- Koření 5 vůní
- Sójovka nebo tamari
- Víno mirin
- Omáčka hoisin
Postup:
- V osolené vodě uvařte soba nudle podle návodu a sceďte.
- Na pánvi rozehřejte sezamový olej. Výhonky nakrájejte na 3cm kousky a vhoďte do pánve. Bílý chřest oloupejte, odkrojte konce a nakrájejte na 1cm šikmé plátky. Přidejte do pánve a restujte s trochou najemno nasekaného čerstvého zázvoru.
- Asi po 5 minutách přidejte koření pěti vůní, lehce zarestujte, až se rozvoní a pak zalijte kvalitní sójovkou nebo tamari, přidejte víno mirin, omáčku hoisin a trochu pikantní srirachy (pokud chcete). 4. Omáčku nechte lehce zredukovat a poté vmíchejte uvařené soba nudle, nakrájenou jarní cibulku a servírujte posypané praženým sezamovým semínkem (světlé nebo černé).
Autorem receptu je: @primafresh