Snídaňový Casserole

Záznam celé obrazovky 23.4.2016 00239.bmp


Ingredience:

  • 6 středně velkých Cremini žampionů (v obchodě i jako Krémové žampiony)
  • ghí
  • střední pórek
  • půlka menší cibule
  • 200 g baby špenátu
  • půl hrnku strouhaného parmazánu
  • půl hrnku strouhaného tvrdšího sýra podle chuti (já použila švýcarský Gruyère)
  • 4 vajíčka od šťastných slepiček
  • 3/4 hrnku smetany (používám double cream z M&S)
  • himalájská sůl
  • pepř

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 150°C.
  2. Pro přípravu budete potřebovat větší pánev, kterou můžete vložit i do trouby, popř. středně velkou zapékací mísu.
  3. Na středním plamenu rozehřejte ghí, přidejte na slabé plátky nakrájenou cibuli a asi 5 minut restujte.
  4. Poté přimíchejte na plátky nakrájené žampiony, pórek a společně restujte další 3 minuty.
  5. Nakonec přidejte špenát a nechte asi tak 2 minuty prohřát.
  6. Plamen vypněte a na povrch směsi rovnoměrně vyklepněte vajíčka jako volská oka.
  7. Smetanu smíchejte s parmazánem a tvrdým sýrem, solí a pepřem a celou směs rovnoměrně polijte.
  8. Dejte na 15 – 25 minut zapéct do trouby, dokud vajíčka nejsou tak akorát hotová.
  9. Podávejte teplé, posypané parmazánem, popř. zakáplé olivovým olejem.

Autorem receptu je: @cukrfree.cz