Slaný koláč s tuňákem a cizrnou

Záznam celé obrazovky 10.3.2016 174801.bmp


Ingredience:

Těsto:

  • 250 g špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 125 g másla
  • 25 ml studené vody
  • sůl

Náplň:

  • 4 vejce
  • 4 plechovky tuňáka Calvo v rajčatové omáčce (4 x 80 g)
  • 100 ml mléka
  • 200 g cizrny (1/2 plechovky)
  • balkánský sýr
  • 6 malých cherry rajčátek
  • hrubozrnná mořská sůl
  • sušené oregano

Postup:

V míse smíchejte suroviny na těsto, pomocí rukou vypracujte bochánek a nechte ho alespoň hodinu odležet v lednici. Po hodině těsto vytáhněte, vyválejte z něho placku a přeneste ji do koláčové formy. Těsto vytvarujte tak, aby bylo ve všech záhybech a sahalo až po okraj. Dno těsta propíchejte na několika místech vidličkou. Těsto pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15 minut. Po upečení koláč vytáhněte z trouby a nechte ho na chvilku vychladnout. Po vychladnutí navrstvěte na dno těsta tuňáka, cizrnu a napůl rozkrojená cherry rajčátka. Vše zalijte vejci rozšlehanými s mlékem a špetkou soli. Vršek koláče posypte oreganem, balkánským sýrem a pečte dalších 25 minut.


Autorem receptu je: @cookingwithsusa