Ingredience:
- rýže
- tamari
- česnek
- rozinky
- slunečnicová semínka
- tahini
- olivový olej
- citronová šťáva
- sůl a pepř
Postup:
Množství dle počtu osob, ostatní suroviny dávejte s mírou a ochutnávejte, nic není špatně. Nechte vařit rýži po dobu 45 minut, přidejte česnek a pár lžic tamari. Mezitím si namočte rozinky do vroucí vody, získají tak šťavnatost. Až bude rýže hotová, rozpalte pánvičku a nechte zezlátnout slunečnicová semínka (kdo není alergik, může vyzkoušet kešu, para, mandle, pinie.). Jakmile pustí trochu tuku, přidejte rozinky, olivový olej, lžíci tahini (víc nebo míň, jak máte rádi), zakápněte citronovou šťávu a nakonec opepřete a osolte. Smíchejte s rýží a podávejte.
MŮJ TIP: Jako rostlinnou bíkovinu můžete přidat tempeh, má jemně oříškovou chuť a skvěle se hodí!
Autorem receptu je: @ellieisfoodie