Salát s pečenými rajčátky, tuňákem a mozzarelou

46

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

  • filé z tuňáka v olivovém oleji (200 g)
  • 1 menší cuketa
  • cherry rajčátka
  • 1 balení mozzarelly (cca 125 g)
  • olivový olej
  • hrubozrnná mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • čerstvá bazalka

Postup:

Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme napůl. Takto překrojená rajčátka naskládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30 minut. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a na troše olivového oleje je ogrilujeme z obou stran. Hotová a upečená rajčátka naservírujeme na talíř, přidáme grilovanou cuketu, tuňáka a natrhanou mozzarellu. Vše zakápneme olivovým olejem, podle chuti dosolíme a ozdobíme nasekanou bazalkou. Salát podáváme jen tak samotný nebo s opečenou bagetkou.

Autorem receptu je: @cookingwithsusa