Salát s bílou ředkví a okurkou

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 202626.bmp


Porce: 2

Ingredience:

  • 1 velká bílá ředkev
  • 1 salátová okurka
  • 2 lžičky soli
  • 2 cm kousek zázvoru
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce sezamových semínek (bílých/ černých)
  • 1 lžíce cukru krupice
  • pepř a chilli

Postup:

1.

Ředkev nanudličkujeme, promícháme s jednou lžičkou soli a dáme do misky. Necháme půl hodinky odležet v lednici, aby mohla pustit přebytečnou vodu. To samé uděláme s okurkou – jen s tím rozdílem, že z nudličkovací fáze vynecháme její střed. Je lepší obě zeleniny rozdělit, aby ředkev zbytečně nenasákla vodu z okurky.

2.

Mezitím nakrájíme zázvor na co nejmenší kousky a ve směsi oleje s octem si rozmícháme cukr.

3.

Ředkev i okurku řádně vymačkáme a smícháme se zázvorem a sezamovými semínky. Přelijeme připraveným dressingem a dochutíme pepřem a chilli. Hotovým salátem se můžeme ládovat buď hned, anebo třeba až na druhý den, chuti to jen prospěje.


Autorem receptu je: @czech_hippie