Porce: 2
Ingredience:
- 1 velká bílá ředkev
- 1 salátová okurka
- 2 lžičky soli
- 2 cm kousek zázvoru
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sezamových semínek (bílých/ černých)
- 1 lžíce cukru krupice
- pepř a chilli
Postup:
1.
Ředkev nanudličkujeme, promícháme s jednou lžičkou soli a dáme do misky. Necháme půl hodinky odležet v lednici, aby mohla pustit přebytečnou vodu. To samé uděláme s okurkou – jen s tím rozdílem, že z nudličkovací fáze vynecháme její střed. Je lepší obě zeleniny rozdělit, aby ředkev zbytečně nenasákla vodu z okurky.
2.
Mezitím nakrájíme zázvor na co nejmenší kousky a ve směsi oleje s octem si rozmícháme cukr.
3.
Ředkev i okurku řádně vymačkáme a smícháme se zázvorem a sezamovými semínky. Přelijeme připraveným dressingem a dochutíme pepřem a chilli. Hotovým salátem se můžeme ládovat buď hned, anebo třeba až na druhý den, chuti to jen prospěje.
Autorem receptu je: @czech_hippie