Šafránové quinotto s cuketovým pyré

Záznam celé obrazovky 11.11.2015 180028.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

Quinotto:

  • 1 hrnek quinoy
  • 2 hrnečky zeleninového vývaru
  • 1 PL ghee másla anebo kokosového oleje
  • 1 PL sezamového oleje anebo ghee másla
  • 1 šalotka
  • stopka šafránu
  • himalájská sůl

 

V pánvici na hořícím kokosovém oleji, anebo ghee másle opečeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme quinou, krátko opražíme a podlejeme zeleninovým vývarem, v kterém jsme krátko povařili šafrán, posolíme. Vaříme, dokud nám quinoa nezměkne, před koncem přidáme lžíci ghee másla anebo sezamový olej. (Můžete přidat 2 PL lžíce nastrouhaného pecorina)

 

Pyré:

  • 1 PL ghee másla anebo kokosového oleje
  • 1 cuketa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 šalotka
  • 1 avokádo
  • himalájská sůl

 

Na kokosovém oleji anebo ghee másle opečeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme protlačený česnek, nakrájenou cuketu, osolíme. Dusíme, dokud nezměkne. Udušenou cuketu rozmixujeme s avokádem.

Autorem receptu je: @petra_becarikova