Ingredience:
Quinotto:
- 1 hrnek quinoy
- 2 hrnečky zeleninového vývaru
- 1 PL ghee másla anebo kokosového oleje
- 1 PL sezamového oleje anebo ghee másla
- 1 šalotka
- stopka šafránu
- himalájská sůl
V pánvici na hořícím kokosovém oleji, anebo ghee másle opečeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme quinou, krátko opražíme a podlejeme zeleninovým vývarem, v kterém jsme krátko povařili šafrán, posolíme. Vaříme, dokud nám quinoa nezměkne, před koncem přidáme lžíci ghee másla anebo sezamový olej. (Můžete přidat 2 PL lžíce nastrouhaného pecorina)
Pyré:
- 1 PL ghee másla anebo kokosového oleje
- 1 cuketa
- 1 stroužek česneku
- 1 šalotka
- 1 avokádo
- himalájská sůl
Na kokosovém oleji anebo ghee másle opečeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme protlačený česnek, nakrájenou cuketu, osolíme. Dusíme, dokud nezměkne. Udušenou cuketu rozmixujeme s avokádem.
Autorem receptu je: @petra_becarikova