Rybízové sušenky s ovesnými vločkami

Záznam celé obrazovky 26.9.2015 204425.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

 –          250 g ovesných vloček

–          80 g celozrnné špaldové mouky

–          150 g přepuštěného másla

–          2 zralé banány

–          1 vejce

–          1 hrnek červeného rybízu

–          stévie nebo třtinový cukr (dle chuti)

–          2 lžičky prášku do pečiva

–          špetka soli

–          lžička přírodního vanilkového aroma

Postup:

V míse rozmačkáme banány společně s přepuštěným máslem. Přidáme ostatní suroviny kromě červeného rybízu a vše pořádně promícháme. Kuličky rybízu vsypeme do těsta až nakonec a už jen opatrně promícháme. Pomocí rukou tvoříme z těsta malé placičky, které klademe vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 13 minut do zhnědnutí sušenek. Upečené sušenky necháme vychladnout na mřížce a máme hotovo 🙂

 

Autorem receptu je: @cookingwithsusa