Tříbarevný čokoládový cheesecake

Záznam celé obrazovky 22.4.2016 235603.bmp


Ingredience:

  • 26cm forma
  • 7 odtučněných tvarohů
  • 8 vajec
  • kyselá smetana
  • kakao
  • flavdrops
  • bílá čokoláda
  • ovesné vločky
  • kokosový olej
  • sukralóza (jiné sladidlo, cukr),
  • tmavá čokoláda
  • trochu mléka,
  • želatina

Postup:

Rozmixuješ ovesné vločky a přidáš kokosový olej. – Dokud se to nelepí. Vločky vysypeš do vymaštěné formy a rovnoměrně roztlačíš po stranách a dně (dělám to hrnečkem je to jednoduché). Dáš péct na 15 min cca – dokud si neuděláš náplň. 7 tvaroh a 8 vajec rozmixuješ – vejce přidávej postupně a potom přidej smetanu, pokud používáš cukr, přidej ho teď, já jsem sladil sladidlem až na konci.

Rozděl podle toho, kolik chceš tmavé a světlé čokolády. Do světlé části sladidlo anebo bílou čokoládu. Do tmavší části kakao. Nalej jedno, na to druhé a dej péct na 160 cca na 1,5 hodiny. Na vrch si sprav „horkou čokoládu“ do které přidáš želatinu a stopku soli, ta zvýrazní chuť té čokolády a samozřejmě cukr (sladidlo). Předtím jak to naleješ na upečený koláč, ho nechej aspoň na hodinu dvě vychladnout stejně jako aj ta „horká čokoláda“ musí byt chladnější.

Pokud chceš mít také pěkné čokoládové kraje, tak když dopečeš koláč, obřež nožem koláč při formě, ať se ti tam udělá menší prostor, do kterého ti potom ta tekutá čokoláda zateče. Ozdobit můžeš, jak chceš, já jsem nasekal loupané mandle na vrch. Hodně štěstí!


Autorem receptu je: @tomasnexen