Rebarborová bezlepková buchta

    Záznam celé obrazovky 23.6.2016 175109.bmp

Porce: plech o velikosti cca 25x30cm


Ingredience:

  • 2 vejce
  • 80g třtinového cukru (nebo jiného sladidla)
  • 0,5 balíčku BIO vanilkového cukru
  • 70g másla nebo kokosového oleje
  • 2 hrnky hladké pohankové mouky
  • 150g jogurtu
  • 1 pečícím prášek bez fosfátů
  • cca 500g rebarbory

Na posyp:

  • 50g másla
  • 70g pohankové mouky
  • 40g třtinového cukru
  • 40g ovesných bezlepkových vloček
  • 10g agávového sirupu
  • BIO vanilkový cukr dle chuti

Postup:

Všechny ingredience společně smícháme (pokud použijeme máslo, musíme si jej nejprve roztavit). Těsto rozprostřeme na pečícím papír na plech (lze udělat i variantu do kulaté formy, v tom případě doporučuji pracovat s cca 1/2 množstvím surovin). Rebarboru si oloupeme a rozkrájíme na malé kostičky, následně ji rovnoměrně rozmístíme na těsto. Máslo pro posypku si roztavíme, postupně promícháme se všemi zbylými ingrediencemi, konzistenci si vyladíme dle potřeby (směs by se měla drolit 😉). Nakonec naneseme na těsto s rebarborou. Pečeme cca 25min při 180st. Dobrou chuť 😉


Autorem receptu je: @chef.mum