Raw vegan glutenfree mojito dort

Záznam celé obrazovky 11.11.2015 175639.bmp


Ingredience:

Korpus:

  • 2 hrnečky mandlí
  • 25-30 vypeckovaných datlí
  • 2-4 lžíce kokosového oleje

Postup:

V mixéru rozdrtíme mandle nahrubo, přidáme datle a kokosový olej. Mixujeme dokud nevznikne lepkavá hmota. Hmotu uducáme na dno dortové formy a vložíme do mrazáku.

Náplň:

  • 4 avokáda (po rozkrojení musí být zelenkavá, bez hnědých teček, jinak to znamená, že avokádo už přezrálo a nedosáhnete rákosníčkového dortu ale spíše bažiny)
  • 2 lžíce kokosového mléka (vyberte tu tužší část konzervy)
  • 3-4 limetky (podle chuti)
  • snítka máty
  • stévie

(a kdo to chce se vším všudy, tak troška bílého rumu) Oloupejte avokáda a ručním mixérem rozšlehejte na kaši, přidejte kokosové mléko, limetky, mátu a podle vaší chuti krystalickou stévii (lze nahradit cukrem nebo fruktózou ze sirupu, nicméně stévie je pro tělo to nejvhodnější). Rozprostřete na již ztuhlý korpus a dejte opět do mrazáku. Až dort stuhne a nebude to trvat dlouho, přesuňte ho do ledničky.

Před podáváním nechejte odstát v pokojové teplotě, dolaďte limetkovou kůrou, lístky máty a je hotovo. Dobrou chuť!


Autorem receptu je: @ellieisfoodie