Ingredience:
Na těsto:
- 5-6 hrnků zbytku mrkve z odšťavňovače (džus si nechám a můžu ho vypít)
- 1 hrnek obřích rozinek
- 1 hrnek žlutých rozinek
- 1 hrstka vlašských jader
- 1 hrnek čerstvých vypeckovaných datlí
- kousek čerstvého zázvoru
- lžička skořice
- 20 kapek vanilkového extraktu
Ingredience na krém:
- 3 hrnky kešu ořechů
- 2 hrnky kokosové vody
- 1 hrnky čerstvých datlí
- šťáva z jednoho vymačkaného citronu
- lžička skořice
- 25 kapek vanilkového extraktu
Ingredience ozdoba:
- 10 pistácií
- 1 biopomeranč
Postup:
- všechny ingredience na těsto dáme do mixéru a rozmixujeme společně
- všechny ingredience na krém dáme do mixéru a rozmixujeme, dokud nevznikne lahodný krém
- do dortové formy dáme první vrstvu těsta
- pokračuji s krémem a tak pořád dokola, abychom měli 3 vrstvy korpusu a 3 vrstvy krému. Korpus na krém vždy drolte nebo pokládejte v předem rozmačkaných placičkách, aby se vám nesmíchával se spodní vrstvou krému.
- Mezi jednotlivými vrstvami můžeme dát dort vždy na pár minut do mrazáku zatuhnout
- končíme vždy krémem
- dáme na pár hodin do ledničky zatuhnout
- Vrchní vrstvu krému ozdobíme pistáciemi rozbitými ve hmoždíři a nastrouhanou kůrou z bia pomeranče.
Autora receptu se nám bohužel nepovedlo vyhledat