Raw mrkvový dort

Záznam celé obrazovky 23.4.2016 01201.bmp


Ingredience:

Na těsto:

  • 5-6 hrnků zbytku mrkve z odšťavňovače (džus si nechám a můžu ho vypít)
  • 1 hrnek obřích rozinek
  • 1 hrnek žlutých rozinek
  • 1 hrstka vlašských jader
  • 1 hrnek čerstvých vypeckovaných datlí
  • kousek čerstvého zázvoru
  • lžička skořice
  • 20 kapek vanilkového extraktu

Ingredience na krém:

  • 3 hrnky kešu ořechů
  • 2 hrnky kokosové vody
  • 1 hrnky čerstvých datlí
  • šťáva z jednoho vymačkaného citronu
  • lžička skořice
  • 25 kapek vanilkového extraktu

 

Ingredience ozdoba:

  • 10 pistácií
  • 1 biopomeranč

Postup:

  1. všechny ingredience na těsto dáme do mixéru a rozmixujeme společně
  2. všechny ingredience na krém dáme do mixéru a rozmixujeme, dokud nevznikne lahodný krém
  3. do dortové formy dáme první vrstvu těsta
  4. pokračuji s krémem a tak pořád dokola, abychom měli 3 vrstvy korpusu a 3 vrstvy krému. Korpus na krém vždy drolte nebo pokládejte v předem rozmačkaných placičkách, aby se vám nesmíchával se spodní vrstvou krému.
  5. Mezi jednotlivými vrstvami můžeme dát dort vždy na pár minut do mrazáku zatuhnout
  6. končíme vždy krémem
  7. dáme na pár hodin do ledničky zatuhnout
  8. Vrchní vrstvu krému ozdobíme pistáciemi rozbitými ve hmoždíři a nastrouhanou kůrou z bia pomeranče.

Autora receptu se nám bohužel nepovedlo vyhledat