Raw borůvkovo fíkový dort

Záznam celé obrazovky 23.4.2016 03005.bmp


Ingredience:

Korpus:

  • Hrnek loupanýh pistácií
  • ½ hrnku para ořechů
  • ½ hrnku vypeckovaných čerstvých datlí (ideálně medjol)
  • 1 kávová lžička skořice
  • ½ kávové lžičky mletého muškátového oříšku
  • špetka soli

 

Krém:

  • ½ hrnuku kešu (namočených 12 hodin ve vodě)
  • 1 hrnek makadamových ořechů (namočených 12 hodin ve vodě)
  • ¼ hrnku kokosového oleje
  • 1/2 hrnku kokosového krému
  • ¼ hrnku javorového sirupu
  • ¼ hrnku chia semínek namočených alespoň hodinu v 1/3 hrnku vody
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 rozkrojené fíky
  • 1 hrnek mražených borůvek

Ozdoba:

  • Hrst kanadských borůvek
  • Hrst roztlučených loupaných pistácií
  • Nalámané kousky raw čokolády
  • 2 na měsíčky nakrájené fíky

Postup:

1) Do mixéru nasypte všechny ingredience pro výrobu korpusu a mixujte, dokud nebude směs lepit. Těsto natlačte rovnoměrně na spodek dortové formy a uložte do mrazáku.

2) Do mixéru vložte všechny ingredience na výrobu krému a mixujte, dokud krém nebude opravdu krémově jemný.

3) Vylijte krém na korpus v dortové formě. Povrch zahlaďte do rovna a vložte znovu do mrazáku nejméně na 3 – 4 hodiny

4) Vyndejte z mrazáku zhruba 30 minut před servírováním. Povrch dortu pak ozdobte dle vašeho vkusu. Já jsem použila kanadské porůvky, roztlučené pistáciové oříšky, nalámanou raw čokoládu a na měsíčky nakrájené velké fíky


Autorem receptu je: @Detoxchutně