Quinoové plněné papriky

Záznam celé obrazovky 21.4.2016 222212.bmp


Porce: 3

Ingredience:

  • 3 velké papriky
  • 70g černé quinoy
  • 30g bílé quinoy
  • 50g sojových vloček
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžíce tamari
  • ½ lžíce rýžového octa
  • pepř a chilli dle chuti
  • olivový olej

Postup:

1.

Quinou několikrát propláchneme, zalijeme 250 ml vody a v zakrytém hrnci přivedeme k varu. Ihned stáhneme na nejmenší plamen a necháme 10-15 minut být, dokud není quinoa hotová.

2.

Sojové vločky na půl hodinky namočíme do studené vody, poté slijeme a dáme vařit. Měly by hezky nabobtnat a změknout, což trvá asi tak 10 minut.

3.

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na olivovém oleji. Přidáme česnek s římským kmínem, necháme zavonět a spolu se sójou vmícháme do hotové quinoy. Dochutíme tamari, rýžovým octem (nebude v paprikách cítit) a pepřem. Odvážní přidají i něco málo (nebo hodně) chilli.

4.

Papriky omyjeme a zvrchu z nich vyřízneme bubáka, kterého zbavíme semínek. Naplníme připravenou směsí, omatláme olivovým olejem a dáme péct do předem předehřáté trouby na 200 stupňů. Jakmile se na paprikách začnou objevovat černé fleky, jsou hotové.


Autorem receptu je: @czech_hippie