Quiche všehochuti

42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

  • 250 g kulatozrnné rýže
  • 1 cibule
  • 1 kostka vývaru (Alnatura bez droždí)
  • 1 máslová/hokaido dýně
  • bílé víno na ochucení
  • 200 ml kokosového mléka (z konzervy, Alnatura)
  • zelenina dle chuti, můžete přidat i houby, tofu…
  • koření dle chuti

Postup:

V hrnci osmahneme cibulku, přidáme očištěnou a nakrájenou dýni, rýži a zalijeme vývarem. Poté co se vývar vyvaří, zalijeme trochou bílého vína. Opět necháme vyvařit, přidáme kokosové mléko a dusíme než vznikne mazlavá hmota.

Vymažeme koláčovou/dortovou formu a vysypeme kukuřičnou moukou. Směsí vyložíme dno a strany. Do předehřáté formy na 175 stupňů necháme rýžovou směs předpéci po dobu 20 minut.

Mezitím si v hrnci připravíme ingredience podle chuti. Já použila žampiony, druhou polovinu dýně, špenát a tofu. Směs můžeme nakrájet na jemnější kousky nebo směs rozmixujeme, osolíme, okmínujeme či zvolíme vlastní bylinky podle chuti. Směs nalijeme do předpečené rýžové směsi. Necháme péci dalších 40 minut.

Nechejte vychladnout a můžete podávat, dobrou chuť!

Autorem receptu je: @ellieisfoodie