Přeplněný patizon

Záznam celé obrazovky 11.11.2015 175758.bmp


2 porce

Ingredience:

  • 1 menší patizon
  • 1 balení tofu
  • cca 15cm kousek pórku
  • hrst zelených fazolek
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce tamari
  • olivový olej
  • směs koření (kmín obyč + římský, anýz, fenykl, zázvor, sůl a pepř)

Postup:

Patizon rozkrojíme (horizontálně), vydlabeme střed, a pokud nemáme nic lepšího na práci, vybereme z něj semínka. Potřeme trochou oleje, pokmínujeme a dáme péct do předem předehřáté trouby na 200 stupňů asi tak na 40 minut, záleží na jeho velikosti. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji krátce osmahneme pórek s česnekem a přidáme nadrobno nakrájené tofu. Po chvilce přihodíme fazolky a koření, zakápneme tamari a necháme chvilku restovat. Patizon vytáhneme z trouby, naplníme připravenou směskou a pokusíme se při tom nepopálit. Můžeme k němu přihodit i vydlabaná semínka, jelikož poměrně dokonale vše ovoní, budou křupavé a chytnou oříškovou příchuť. Plech potom vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších 15 minut.


Autorem receptu je: @czech_hippie