Portobello s petrželovou Ricottou a sýrem Halloumi

Záznam celé obrazovky 22.4.2016 235214.bmp


Ingredience:

  • 5 – 6 středních žampionů Portobello
  • 250g sýru Ricotta
  • 2 hrsti lístků plocholisté petržele
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1 žloutek
  • 100 g sýru Halloumi
  • slunečnicová semínka
  • olivový olej
  • sůl

Postup:

Nejprve si připravte petrželovou Ricottu. Čerstvé lístky plocholisté petržele nasekejte nadrobno a přidejte k nim dvě lžíce olivového oleje, špetku soli a jemně nasekaný česnek. S ním opatrně, stačí opravdu polovina stroužku jen na ovonění. Toto pesto nechte asi hodinu odpočívat, aby se v oleji uvolnila chuť a vůně petrželových lístků. Pak ho zamíchejte do Ricotty společně s vaječným žloutkem.

Sýr Halloumi nakrájejte na asi půl centimetrové plátky, které z obou stran opečte na pánvi s kapkou olivového oleje do zlatova. Pak je nakrájejte na kostičky.

Z klobouků žampionů Portobello opatrně vyřízněte nožku, aby se daly pohodlně naplnit sýrovou směsí.

Naplněné houby poklaďte kostičkami Halloumi, posypte slunečnicovými semínky a v pekáčku lehce pokapejte olivovým olejem. Vše dejte zapéct společně s osolenými cherry rajčátky asi na 15 – 20 minut při 180 stupních, dokud sýrová směs neztuhne.

Podávejte s opečenými tousty nebo bagetkou.


Autorem receptu je: