Polentový koláč s lososem

Záznam celé obrazovky 13.3.2016 195721.bmp


Ingredience:

  • 180g instantní polenty
  • 1 lžička pečící sody
  • olivový olej
  • 4 jarní cibulky
  • 1/2 pórku
  • 1 chilli paprička
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř, lžíce petrželky (sušená nebo čerstvá), provensálské bylinky, garam masala (či jiné oblíbené koření)
  • 4 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu
  • 4 lžíce sterilované kukuřice
  • 4 ks sušených rajčat
  • 2 vejce
  • 200g bílého tofu
  • 200g uzeného lososa (nebo můžete zvolit tuňáka, kuřecí maso, nebo maso úplně vynechat 😉
  • libovolný nastrouhaný sýr na posypání (já měla Grana Padano)

Postup:

Na oleji si osmahneme nasekanou cibulku, pórek, chilli papričku. Sušená rajčata a česnek, zaprášíme pepřem a kořením a přidáme kukuřici. Necháme trochu zchladnout. V jiné míse si smícháme vejce s jogurtem a přidáme směs z pánve. Do směsi přidáme nastrouhané tofu, polentu smíchanou s pečící sodou a případně okořeníme dle chuti. Polovinu směsi přendáme do koláčové formy, uhladíme a poklademe uzeným lososem. Zakryjeme zbytkem směsi a na vrch nastrouháme sýr. Dáme péct asi na 35 minut/180°C.


Autorem receptu je: @michelangelka