Pohankovo špenátové UFO

Záznam celé obrazovky 23.4.2016 02939.bmp


Porce: zhruba 20 UFO lívanců

Ingredience:

  • 125 g baby špenátu
  • 500 ml konopného/mandlového mléka
  • 100 ml perlivé vody
  • 200 g pohankové mouky
  • 2 domácí vajíčka
  • kůra z bio citrónu
  • 20 kapek přírodního vanilkového extraktu
  • špetka himalájské soli
  • kokosový olej
  • 3 lžíce medu

Ingredience na polevy a ozdobu:

  • 200 g mražených lesních plodů
  • Rýžová smetana
  • Včelí med
  • Baby špenát/polníček
  • Plátky mandlí

Postup:

Všechny ingredience na UFO vložte do výkonného mixéru na smoothie. Vše spolu pečlivé rozmixujte na jemňoučké tekuté těsto. Kdo má rád chuť konopných semínek, může v těstu rozmixovat také část zbylé drtě z přípravy konopného mléka.

Rozehřejte lívancovou pánev, vymažte jí lehce kokosovým olejem, nalijte do ní těsto a na mírnějším ohni začněte smažit UFO lívance.

Ve smoothie mixéru rozmixujte 120 g mražených lesních plodů spolu se 2 lžícemi medu a 100 g rýžové smetany.

Když jsou všechna UFO hotová, naservírujte na talíř jedno UFO a polijte ho ovocným krémem. Na krém položte druhé a polijte jej rýžovou smetanou. Na smetanu položte další lívanec, který pokryjte několika lístky špenátu nebo polníčku a přikryjte je dalším UFO. Navrch lívance polijte medem, smetanou, kapkou ovocného krému a posypejte trochou kůry z bio citrónu, plátky mandlí a několika lesními plody.


Autorem receptu je: @Detoxchutně