Pohanka s mrkví, žampiony a špenátem

Záznam celé obrazovky 11.11.2015 175959.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

  • 150 g pohanky
  • 2 středně velké mrkve
  • 125 g žampionů
  • listový špenát
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • parmezán
  • hrubozrnná mořská sůl

 

Postup:

Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme očištěné a nakrájené žampiony a necháme cca 5 minut restovat. Mezitím si očistíme mrkev a škrabkou na brambory ji naloupeme na tenké plátky. Mrkev přidáme k žampionům a restujeme cca dalších 5 minut. Nakonec do pánve vhodíme omytý listový špenát. K orestované směsi přidáme uvařenou pohanku, osolíme a dobře promícháme. Před podáváním posypeme hoblinkami parmezánu.

Autorem receptu je: @cookingwithsusa