Plněné portobello

Záznam celé obrazovky 22.4.2016 235308.bmp


Ingredience:

  • 4 portobello houby
  • ghí
  • kvalitní mleté krutí maso
  • cherry rajčata
  • čerstvá bazalka
  • šalotka
  • česnek
  • himalájská sůl
  • pepř
  • parmazán
  • panenský olivový olej

Postup:

Náplň:

  1. Na mírném plameni rozehřejte ghí.
  2. Maso osolte a opepřete.
  3. Nožičky od hub nakrájejte na kostičky.
  4. Šalotku nakrájejte na jemno a pomalu jí restujte na rozehřátém ghí.
  5. Po chvíli přidejte mleté maso a orestujte ho společně se šalotkou.
  6. Dále přidejte vydlabané lupeny z houby, nakrájené nožičky a na plátky nakrájený česnek, vše promíchejte a nechte společně restovat.
  7. Vzniklou směsí naplňte portobella, poté přidejte nakrájená cherry rajčátka, nasekanou bazalku a posypte parmazánem.

 

Portobello:

  1. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. Houby očistěte, oddělte nožičky a pomocí lžíce vydlabejte hnědé lupeny ze spoda klobouku.
  3. Klobouky pomažte rozehřátým ghí, poté opepřete a osolte.
  4. Vzniklou směsí klobouky naplňte.
  5. Na plech vyložený papírem na pečení houby vyskládejte a poté vložte do trouby.
  6. Pečte 15-20 minut.
  7. Poté zakápněte olivovým olejem a okamžitě podávejte společně se salátem nebo jako přílohu.

Autorem receptu je: @cukrfree.cz