Ingredience:
- 4 portobello houby
- ghí
- kvalitní mleté krutí maso
- cherry rajčata
- čerstvá bazalka
- šalotka
- česnek
- himalájská sůl
- pepř
- parmazán
- panenský olivový olej
Postup:
Náplň:
- Na mírném plameni rozehřejte ghí.
- Maso osolte a opepřete.
- Nožičky od hub nakrájejte na kostičky.
- Šalotku nakrájejte na jemno a pomalu jí restujte na rozehřátém ghí.
- Po chvíli přidejte mleté maso a orestujte ho společně se šalotkou.
- Dále přidejte vydlabané lupeny z houby, nakrájené nožičky a na plátky nakrájený česnek, vše promíchejte a nechte společně restovat.
- Vzniklou směsí naplňte portobella, poté přidejte nakrájená cherry rajčátka, nasekanou bazalku a posypte parmazánem.
Portobello:
- Troubu předehřejte na 180°C.
- Houby očistěte, oddělte nožičky a pomocí lžíce vydlabejte hnědé lupeny ze spoda klobouku.
- Klobouky pomažte rozehřátým ghí, poté opepřete a osolte.
- Vzniklou směsí klobouky naplňte.
- Na plech vyložený papírem na pečení houby vyskládejte a poté vložte do trouby.
- Pečte 15-20 minut.
- Poté zakápněte olivovým olejem a okamžitě podávejte společně se salátem nebo jako přílohu.
Autorem receptu je: @cukrfree.cz