Plněné lívanečky

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 204511.bmp


Porce: 2

Ingredience:

Suché:

  • 90 g bezlepkové mouky
  • 40 g vanilkového sójového proteinu
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce prášku do perníku

Mokré:

  • 200 ml ovesného mléka
  • 50 – 100 ml vody (záleží, jakou mouku používáte)
  • 30 g kokosového oleje

Náplň:

Alpro Soya Dezert – hořká čokoláda


Postup:

Nejprve vytvoříme čokoládovou náplň – na prkénku s pečícím papírem vytvoříme lžící 10 koleček z Alpro dezertu (průměr asi 6 cm). Dáme zmrazit na 45 minut.

Všechny suché ingredience smícháme, v jiné misce rozmícháme mléko, vodu a rozpuštěný kokosový olej. Pomalu přimícháme do suchých ingrediencí. Vzniklé těsto doplníme mlékem dle potřeby (nesmí být tekuté!).

Na pánvi necháme rozpustit trochu kokosového oleje a papírovou utěrkou opatrně pánev vytřeme, abychom odstranili přebytečný tuk. Lžíci těsta na pánvi vytvarujeme do kolečka většího než je čokoládová a počkáme, až se zespoda zatáhne.

Poté vyndáme z mrazáku čokoládové kolečko, položíme na těsto a rychle přikryjeme další vrstvou těsta. Otočíme, necháme prohřát asi 2 minuty. Takto opakujeme asi 8-9x.

Servírujeme s jahodami.


Autorem receptu je: @medovaka