Plněné batáty

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 203424.bmp


Porce: 1 (jako na obrázku)

Ingredience:

  • 1 batat
  • 1/4 papriky
  • 10 kostiček fety (asi 30 g)
  • 1 lžíce červených fazolí (beru z konzervy už měkké nebo musíte předem uvařit)
  • 1 jarní cibulka
  • Bazalka a rukola na zdobeni

Postup:

Rozkrojte batat na pul a dejte péct do trouby na pul hodiny as na 180° než pěkné změkne. Mezitím si nakrájejte papriku na male kousky, jarní cibulku a fetu. Až je brambora upečena, tak opatrně vykrojte a vydlabejte vnitřek, až máte dvě hezky mističky. Na pánvičce smíchejte papriky, cibulku, sýr a fazole, až se sýr hezky roztaví a vše se hezky spojí. Směs opatrně lžičkou nandejte do vydlabaných batatu a dejte společně péct na dalších as 15 minut. Feta sama o sobe je dost slaná tak není potřeba solit.


Autorem receptu je: nenalezen