Placky z batátů, mrkve a cukety

Záznam celé obrazovky 23.4.2016 01251.bmp


Doba přípravy: Příprava 10 min. / Vaření 25 min.

Porce: 2

Ingredience:

  • 1 x malá cuketa
  • 1 x středně velká batáta – žlutá varianta (zlatavá slupka, žlutý vnitřek)
  • 1 x středně velká mrkev
  • 1 x hrnek mandlové mouky (100g)
  • 2 x vejce
  • 4 x stroužky rozdrceného česneku
  • hrst bazalky + lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř

Postup:

Jednu polovinu zeleniny (cuketa, batáta, mrkev) nastrouhám nahrubo, druhou část najemno. Cuketu neloupu, pouze omyji. Používám bílou (někdy se píše žlutá) batátu. Je méně sladká a tak se hodí více do této slané směsi.

Přidám 2 vejce, 1 hrnek mandlové mouky, 4 stroužky rozdrceného česneku, nasekanou bazalku, tymián, sůl a pepř. Na danou dávku dávám cca 2 lžičky mořské soli. Je vhodné vyzkoušet. Rukama zpracuji těsto. V případě, že pustí nastrouhaná zelenina hodně vody, vyleju ji ze směsi.

Předehřeju troubu na 180 °C horkovzdušného režimu. Lehce potřu plech olivovým olejem, aby se placky lépe obracely a byly křupavější. Z těsta si vytvořím menší placičky cca 1 cm široké a peču 20–25 minut. V polovině času obracím a přepínám z horkovzdušného režimu trouby na grilovací.


Autorem receptu je: @pg_foodies