Petrželový krém s medvědím česnekem


Záznam celé obrazovky 14.8.2016 210315.bmp


Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí: 3

Ingredience:

  • 2 šalotky
  • 3 petržele
  • 2 menší brambory
  • svazek medvědího česneku
  • ghí/olivový olej
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř
  • špetka mletého muškátového oříšku

Postup:

Petržel a brambory nakrájíme na menší kostičky, čím menší, tím bude polévka rychleji hotová. Šalotku posekáme na jemno a necháme lehce zesklovatět v hrnci na rozpáleném ghí nebo oleji. Po chvíli přidáme petržel a restujeme společně ještě několik minut. Zelenina by neměla být připečená, ale když se sem tam přichytí na dno není vůbec ke škodě. K takto orestované petrželi přidáme brambory, zalijeme vývarem, lehce osolíme a opepříme a necháme pod pokličkou vařit. Po cca 20 minutách by měla být zelenina měkká a to je ten správný čas přidat do polévky posekaný medvědí česnek. Povaříme společně už asi jen 2 minutky a plotnu úplně vypneme. Nakonec polévku rozmixujeme na hladký krém, dochutíme muškátovým oříškem, solí a čerstvě mletým pepřem. Pokud bude polévka stále příliš hustá, můžeme ji ještě doředit vývarem.

Podáváme s petrželovými hoblinkami, které připravíme jednoduše pomocí škrabky na brambory a necháme lehce orestovat na olivovém oleji. Dobrou chuť


Autorem receptu je: @maryskitchenlove