Pečený lilek

5

Ingredience (na 2 porce):
– 1 větší lilek
– Marináda na lilek (olivový olej, ocet, červená paprika, kmín, pepř – vše podle chuti)
– 1 cibule
– 100g jáhel
– 50g sojových vloček
– Hrst čerstvé petrželky
– Cherry rajčata
– Sriracha
– Koření (kurkuma, anýz, tymián, kmín, sůl, pepř)

Postup:
Lilek nakrájíme na 2cm plátky, posolíme a necháme vypotit. Mezitím uvaříme jáhly s kořením a sóju podle návodu. Lilek osušíme, opatrně nařízneme mřížku, potřeme marinádou a pečeme i s osminkami cibule na 200*C asi 30 min. Jáhly smícháme s hotovými vločkami a dochutíme (pokud by byla směs příliš suchá, přidáme třeba oblíbenou omáčku – např. srirachu jako obvykle a ještě si ogrilujeme pár cherry rajčat. Naaranžujeme na lilek a ozdobíme petrželkou.