Pečené krevety v medové marinádě

Záznam celé obrazovky 13.3.2016 195414.bmp


Porce: 2

Ingredience:

  • 20 ks krevet
  • 1/3 citronu
  • med
  • 3 velké stroužky česneku
  • sůl
  • cca 50g másla

Postup:

  1. Krevety opláchneme pod proudem studené vody a necháme okapat.
  2. Do hrnce přidáme máslo, necelou lžičku medu, utřené stroužky česneku se solí a šťávu spolu s dužinou z 1/3 citronu. Marinádu necháme pořádně rozpustit na mírném plamenu. Pokud se vám zdá málo slaná nebo kyselá dle chuti přidejte danou ingredienci.
  3. Omyté krevety vložíme do hrnce s marinádou a promícháme. Necháme vychladnout a poté dáme na pár hodin marinovat do lednice.
  4. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a poté necháme krevetky cca 30-40min péct na pečícím papíru. Nelekněte se, protože med spolu s máslem se rozteče po plechu a med začne trochu černat.

Autorem receptu je: @dominika.sch