Porce: 2
Ingredience:
- 20 ks krevet
- 1/3 citronu
- med
- 3 velké stroužky česneku
- sůl
- cca 50g másla
Postup:
- Krevety opláchneme pod proudem studené vody a necháme okapat.
- Do hrnce přidáme máslo, necelou lžičku medu, utřené stroužky česneku se solí a šťávu spolu s dužinou z 1/3 citronu. Marinádu necháme pořádně rozpustit na mírném plamenu. Pokud se vám zdá málo slaná nebo kyselá dle chuti přidejte danou ingredienci.
- Omyté krevety vložíme do hrnce s marinádou a promícháme. Necháme vychladnout a poté dáme na pár hodin marinovat do lednice.
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů a poté necháme krevetky cca 30-40min péct na pečícím papíru. Nelekněte se, protože med spolu s máslem se rozteče po plechu a med začne trochu černat.
Autorem receptu je: @dominika.sch