Pečená Hruška s nivou a ořechy

zenauplotny

Ingredience:
– hrušky
– niva
– vlašské (či pekanové) ořechy
– med
– případně pažitku na ozdobení

Postup:
Hrušky rozkrojíme, střed vydlabeme a dáme do trouby rozpálené na 180 stupňů. Pečeme cca 15 minut. Mezitím si nastrouháme nivu, v hmoždíři nahrubo roztlučeme vlašáky, nebo případně pekanové ořechy, smícháme s nivou, vyndáme hrušky z trouby a směsí naplníme vnitřky. Vrátíme do trouby a pečeme do zezlátnutí při stejné teplotě, dalších 15-20 minut. Vyndáme, na talíři můžeme lehce zakápnout medem a posypat pažitkou.
Chuťově skvělé, hruška bude krásně šťavnatá a s chutí ořechů a nivy vytvoří úžasnou symbiózu. Dá se jíst teplé i studené! Právě proto je to ideální pohoštění pro návštěvu nebo může být i s pečivem jako rychlá večeře.