Pečená červená řepa s citrónovou zálivkou

Záznam celé obrazovky 23.6.2016 175224.bmp


Ingredience:

  • červená řepa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce octa
  • Sůl
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř

Zálivka:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1 citrónu
  • 2 lžičky medu
  • sůl a pepř

Postup:

Neloupanou řepu omyjeme a osušíme. Na alobal si nasypeme sůl a pepř, přidáme půlky stroužků česneku, řepu a zakápneme olejem a octem. Alobal utěsníme, vložíme do pekáče a pečeme při 200 stupních alespoň 1 hodinu.

Po upečení roztrhneme alobal a řepu propíchneme špejlí. Až vystydne, vyndáme, nakrájíme a podáváme s balkánským sýrem a zálivkou (smícháme všechny ingredience v mističce a řepu zalijeme). Dobrou chuť! 🙂


Autorem receptu je: @veronikafiserov