Ovesný štrúdl s mákem a jablky

Záznam celé obrazovky 26.9.2015 204437.bmp
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

–          250g ovesných vloček

–          250g tvarohu

–          1 vejce

–          2 lžíce medu (jiné sladidlo, méně nebo více)

–          skořice, perníkové koření

Náplň:

–          4 jablka

–          100g mletého máku

–          250 ml mléka

–          1 lžíce marmelády (nebo něco jiného na oslazení máku)skořice, rum

–          sekané ořechy, kokos..
Postup:
Ingredience na základ štrůdlu smícháme dohromady, popř. naředíme vodou či mlékem. Měla by vzniknout hustší směs, kterou necháme chvíli odstát.
Mezitím si připravíme náplň – jablka nastrouháme, smícháme s rumem a skořicí. Pokud nemáme jablíčka dost sladká, osladíme dle chuti. Mák vaříme asi 15 min v mléce s rumem a skořicí, nakonec vmícháme marmeládu či jiné sladidlo. Vločkovou směs naneseme na pečící papír do čtvercového tvaru, potřeme makovou náplní a poklademe jablky. Můžeme posypat ořechy a kokosem. Pomocí pečícího papíru štrůdl přehneme z obou krajů do středu. Pečeme do zlatova na 180°C.

 

Autorem receptu je: @michelangelka