Ovesný koláč s jablky a řeckým jogurtem

29           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

  • 2 hrnky rozemletých ovesných vloček
  • 2 bílky
  • 150 ml rostlinného mléka
  • 1 lžíci skořice
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 2 bílé řecké jogurty Milko
  • 1 lžíce třtinového cukru nebo jiné sladidlo
  • 1 lžička vanilkového cukru (nemusí být)
  • 5 nahrubo nastrouhaných jablek
  • kokosový olej na vymazání formy

Postup:

Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. V míse smícháme vločky, bílky, mléko a kypřící prášek. Těsto navrstvíme na dno vymazané koláčové formy a pečeme v troubě cca 10 minut. Mezitím v misce smícháme bílý jogurt, cukr a skořici. Jogurtovou směsí pomažeme upečený korpus. Vršek koláče poklademe nastrouhanými jablky a pečeme dalších cca 25-30 minut.

Autorem receptu je: @cookingwithsusa