Porce: 2
Ingredience:
- 250g rýžových nudlí
- 2 stonky citronové trávy
- 2 jarní cibulky
- 1 stroužek česneku
- 150g hráškových lusků
- hrst baby špenátu
- 2 lžíce tamari
- olivový olej
- citronová šťáva dle chuti
- loupané mandle nebo arašídy
Postup:
Ve větším hrnci dáme vařit vodu s citronovou trávou, kterou jsme nakrájeli na větší kusy. Vložíme nudle a vaříme několik minut, dokud nejsou měkké. Scedíme, propláchneme studenou vodou a vylovíme citronovou trávu.
V hluboké pánvi rozpálíme olej, na který hodíme jarní cibulku nakrájenou na proužky a nadrobno nasekaný česnek. Jakmile začne česnek vonět, přisypeme omyté lusky s baby špenátem a necháme několik minut restovat. Hrášek chytí nádherně zelenou barvu.
Pak už stačí jen vmíchat rýžové nudle, aby se prohřály, zakápnout tamari, dochutit citronovou šťávou a posypat nadrcenými oříšky.
Autorem receptu je: @czech_hippie