Nudle s cukrovým hráškem

Záznam celé obrazovky 13.3.2016 201041.bmp


Porce: 2

Ingredience:

  • 250g rýžových nudlí
  • 2 stonky citronové trávy
  • 2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 150g hráškových lusků
  • hrst baby špenátu
  • 2 lžíce tamari
  • olivový olej
  • citronová šťáva dle chuti
  • loupané mandle nebo arašídy

Postup:

Ve větším hrnci dáme vařit vodu s citronovou trávou, kterou jsme nakrájeli na větší kusy. Vložíme nudle a vaříme několik minut, dokud nejsou měkké. Scedíme, propláchneme studenou vodou a vylovíme citronovou trávu.

V hluboké pánvi rozpálíme olej, na který hodíme jarní cibulku nakrájenou na proužky a nadrobno nasekaný česnek. Jakmile začne česnek vonět, přisypeme omyté lusky s baby špenátem a necháme několik minut restovat. Hrášek chytí nádherně zelenou barvu.

Pak už stačí jen vmíchat rýžové nudle, aby se prohřály, zakápnout tamari, dochutit citronovou šťávou a posypat nadrcenými oříšky.


Autorem receptu je: @czech_hippie