Nepečený kokosový dort s tvarohem

Záznam celé obrazovky 24.6.2016 150855.bmp

Ingredience:

Korpus:

  • 2 šálky vloček
  • 1 šálek datlí
  • 1 lžíce kakaa

Náplň:

  • 500 g tvarohu (ve vaničce)
  • 2 lžíce medu
  • 200 strouhaného kokosu nebo hotového kokosového másla
  • 2 lžíce vanilkového extraktu
  • 10 jahod
  • kokosové plátky na ozdobení

Postup:

Sušené datle zalijeme horkou vodou a necháme je změknout a nasáknout tekutinu. Mezitím si v mixeru pomeleme ovesné vločky. Vločky si zatím přesypeme vedle do misky a v mixeru rozmixujeme namočené datle společně s částí vody, ve které se namáčely (zbytek si ještě necháme na případné zředění korpusu). Když máme z datlí hladký krém, vrátíme k nim do mixeru zpět pomleté vločky a kakao a společně ještě chvilku mixujeme. Pokud bude hmota drolivá, přidáme ještě trošku datlové vody. Hotové těsto natlačíme navlhčenými dlaněmi na dno malé dortové formy a necháme v lednici odpočívat.

 

Připravíme si náplň. Tvaroh důkladně rozmícháme s medem a vanilkovým extraktem. Do ochuceného tvarohu pak už jen metličkou vmícháme povolené (nechávám ho vždy ve vodní lázni, aby získalo krásně krémovou konzistenci) kokosové máslo. Polovinu krému nalijeme do dortové formy na vločkový korpus a uhladíme stěrkou. Do druhé poloviny vmícháme jahody, které jsme rozmixovali na pyré. Vzniklý jahodový krém opatrně vlijeme na na první světlou vrstvu krému a uhladíme. Takto připravený dort dáme nejlépe přes noc ztuhnout do lednice. Pokud chceme proces tuhnutí urychlit, vložíme formu cca na 3 hodiny do mrazáku a před krájením necháme dort deset minut povolit.

Autorem receptu je: @maryskitchenlove