Nepečený cheesecake s jablky

33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

  • 100g sušenek
  • 100g jemných ovesných vloček
  • skořice
  • mléko
  • jablečná vrstva
  • 3 oloupaná jablka
  • skořice, rum
  • tvarohová náplň
  • 500g tvarohu ve vaničce
  • 200g ricotty
  • sladidlo dle chuti (např. půl odměrky proteinu a lžíci javorového sirupu)
  • trocha rumu, citronové šťávy
  • 1 plátková dortová želatina
  • 2 hrsti ořechů, nasekaných

Postup:

Připravíme si korpus tak, že rozdrtíme sušenky na prášek a smícháme ho s vločkami a skořicí. Po malých dávkách přidáváme mléko dle potřeby, aby se vytvořila mírně lepivá drobenka, kterou vtlačíme do dortové formy. Připravený korpus dáme do lednice. Jablka nakrájíme na kostky a dáme je s rumem, skořicí a trochou vody chvíli podusit v kastrůlku, aby změkla. Necháme trochu zchladnout. Tvaroh smícháme s ricottou, rumem, citronovou šťávou, osladíme a připravíme si želatinu dle návodu na obalu, která nakonec přijde do krému. Na korpus navrstvíme jablíčka, zalijeme tvarohovou směsí a posypeme oříšky, které lehce zamačkáme do krému. Necháme ztuhnout v lednici do druhého dne.

Autorem receptu je: @michelangelka