Nepečený cheesecake s borůvkami

Záznam celé obrazovky 11.11.2015 175543.bmp


Ingredience:

Korpus:

  • 150g lotus sušenek
  • 100g jemných ovesných vloček
  • mléko

Krém:

  • 250g tvarohu
  • 200g ricoty
  • 200g bílého jogurtu
  • 1 dortová želatina
  • 1 odměrka proteinu (nebo osladit čímkoliv dle chuti)
  • trocha rumu a citronové šťávy
  • 1/2 l borůvek

Postup:

Sušenky rozdrobíme na prášek, smícháme s vločkami a mlékem tak, aby vznikla mírně lepivá hmota, kterou natlačíme do dortové formy vystlané potravinovou folií a korpus dáme do lednice. Smícháme všechny ingredience na krém a přidáme želatinu připravenou podle návodu na obalu. Na připravený sušenkový základ naneseme polovinu krému, do kterého zatlačíme polovinu borůvek, potřeme zbytkem krému a poklademe druhou polovinou borůvek. Nakonec můžeme ještě na vrch rozdrobit lotusku. Cheesecake necháme ztuhnout v lednici do druhého dne.


Autorem receptu je: @michelangelka