Nepečený banánovo-citrónovou dort

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 205124.bmp


Ingredience:

Korpus:

  • 70 g kokosové mouky
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 200 g datlí
  • 1 PL kakaa
  • 20 ml agávového sirupu
  • voda podle potřeby

Krém:

  • 200 g oříškového kešu (namáčíme min. hodinu)
  • 1 banán
  • 50 ml agávového sirupu
  • 50 ml kokosového oleje
  • 60 ml citrónové šťávy
  • 40 ml kokosového mléka
  • ¼ ČL kurkumy

Posýpka:

  • 50 g mandlí
  • 30 g pekanových anebo vlašských ořechů
  • 1 PL kakaa
  • 1 ČL kokosového oleje
  • 1 PL kokosového cukru

Postup:

Datle asi na 10 minut namočíme do teplej vody, potom je scedíme a pomeleme v mlýnku anebo rozmixujeme v kuchyňském mixéru. Smícháme je s kokosovou moukou a kokosem, přidáme kakao, agávový sirup a podle potřeby přiléváme vodu, aby vzniklo kompaktní těsto.

Dno dortové formy pokryjeme papírem na pečení a těsto naň rovnoměrně roztlačíme.

Odmočené a sceděné oříšky kešu vložíme do vysokovýkonného mixéra, přidáme ostatní ingredience na krém a rozmixujeme. Hladký krém vlijeme na připravený korpus a na 3 – 4 hodiny dáme do mrazničky ztuhnout.

Připravíme si posypku. Mandle a pekanové či vlašské ořechy nahrubo rozmixujeme v kuchyňském mlýnku. Směs dobře promícháme s kakaem, kokosovým olejem a kokosovým cukrem.

Ztuhnutý dort vybereme z formy, dáme na dortový podnos a ozdobíme posypkou. Uchováváme v chladničce. Dobrou chuť?


Autorem receptu je: @buxsk