Nejlepší pečený celer


Záznam celé obrazovky 14.8.2016 205649.bmp


Porce: 2

Ingredience:

  • 1 bulva celeru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sójová omáčka na dochucení

Postup:

Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Olej necháme rozčarovat na teflonové pánvi a velice krátce na něm orestujeme nasekaný česnek s tymiánem. Přihodíme celer, osolíme, okmínujeme, přikryjeme pokličkou a necháme zhruba 20 minut dusit do změknutí. Nepodléváme, celer si vystačí sám. Nakonec dochutíme pepřem a sójovou omáčkou. Zrodí se tak výborná příloha či svačinka.


Autorem receptu je: @acotedajis