Makový proteinový koláč

Záznam celé obrazovky 10.3.2016 174826.bmp


Ingredience:

Základ:

  • jemné ovesné vločky 2,5 šálky
  • vejce 2ks
  • kokosový olej cca 8 lžic
  • med / agave 2 PL
  • jedlá soda / prášek do pečiva 1 ČL

Těsto:

  • mletý mak cca 150g
  • jemný tvaroh 500g
  • ricotta 250g
  • bílý jogurt 600g
  • celé vejce 4ks
  • med / agave 8 PL alebo stevia

Postup:

Dortovou formu (průměr 26cm) vymastíme kokosovým olejem. Všechny suroviny na základ smícháme a rukami popřitláčíme do dortové formy, trošku i po okrajích. Vznikne nám uhlazený korpus. V misce smícháme tvaroh, ricottu, bílý jogurt a 4 žloutky, vymícháme a přidáme med, nakonec mák. Z bílků si vyšlaháme nadýchaný sníh, který jemně vmícháme do těsta. Následně těsto vylejeme na korpus a pečeme na 180 stupních 50 – 60 minut.