Makový koláč ze Šmakouna se švestkami

dfa
Ingredience:
– 100 g jemných ovesných vloček
– 100 g celozrnné mouky
– 1 vejce
– 2-3 PL javorového sirupu
– Šmakoun švestka se skořicí
– 1 prášek do pečiva
– trochu vody/mléka
– mák
– čerstvé švestky

Postup: 
Nejprve si ušleháme vejce se sladidlem a přidáme 2 na jemno nastrouhané plátky Šmakouna švestka se skořicí. Vše promícháme ručním mixérem a přidáme suché ingredience (ovesné vločky, celozrnnou mouku a prášek do pe
čiva. Nakonec těsto zředíme trochou vody nebo mléka (asi čtvrt hrnku sójového mléka), promícháme a dáme do dortové formy. Na těsto poskládáme rozpůlené švestky a posypeme mletým mákem. Pečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů alespoň 35 minut.