Low Carb Bounty koláč

Záznam celé obrazovky 4.11.2015 214852.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience:

Spodní vrstva:

  • 150g mandlí
  • 75g strouhaného kokosu
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 40g kokosového oleje
  • 2 vejce 

Kokosová vrstva:

  • 150g mletého kokosu
  • 1 plechovka kokosového mléka (nebo malá smetana na šlehání)
  • 40g kokosového oleje
  • stévie podle chuti

Čokoládová vrstva:

  • 150g čokolády bez přidaného cukru (nebo 100g raw kakaa a 80g kakaového másla)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • stévie podle chuti

 

Postup:

Spodní vrstva

  1. Troubu předehřejte na 150°C.
  2. Mandle, kokos a kakaový prášek vložte do mixéru a společně mixujte, dokud z mandlí nezvnikne jemná moučka.
  3. Do směsi z mandlí, kokosu a kakaa přidejte vejce a kokosový olej a vše důkladně promíchejte.
  4. Vzniklé těsto vložte do dortové formy vyložené papírem na pečení (20-22cm průměr).
  5. Pečte 20 minut a poté nechte vychladnout.

 

Kokosová vrstva

  1. Kokos, kokosové mléko (smetanu), kokosový olej a stévii vložte do menšího hrnce.
  2. Vše důkladně promíchejte a na středním plameni pomalu zahřívejte.
  3. Vzniklé kokosové těsto vložte na vychladlou spodní vrstvu a pomocí lžíce ho k opatrně přimačkávejte a tvarujte.
  4. Koláč vložte na pár hodin do lednice (nebo na hodinu do mrazáku). Čokoládová vrstva
  5. Ve vodní lázní rozehřejte čokoládu bez cukru (popř. kokosové máslo s kakaovým práškem a stévií) společně s kokosovým olejem.
  6. Rozehřátou čokoládu nechte alespoň 10 minut vychladnout (čokoláda by měla být trochu hustší, tak aby nestékala po krajích koláče).
  7. Poté koláč od prostředku po kraje opatrně potřete čokoládou.
  8. Koláč nechte v ledničce vychladit, dokud čokoládová vrstva neztuhne.