Losos na grilované zelenině

17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doba přípravy: 20 minut

Náročnost: střední

Počet porcí: 2 porce

Ingredience:

  • 300 g lososa
  • směs bylinek
  • citrónový pepř
  • citrón
  • 1 cuketa
  • 3 rajčata
  • 2 mrkve
  • 1 řapík celeru
  • 4 malé cibulky
  • 2stroužky česneku
  • 1 paprika
  • olivový olej

Postup:

Cibuli si pokrájíme na proužky. Česnek si pokrájíme na plátky. Rozpálíme si grilovací pánev na střední plamen. Když je rozpálená, tak na ní přidáme olivový olej. Ihned také cibuli a restujeme do zlatova. Ještě přidáme oloupanou a nakrájenou mrkev a restujeme s cibulí. Když nám cibule začne zlátnout, tak přidáme stupeň plotýnky na maximum a také přidáme pokrájený řapíkatý celer. Mezitím si pokrájíme rajčata. Překrojíme je na půl a pak na proužky. Po cca 5ti minutách restování, přidáme česnek pokrájený na plátky. A také papriky pokrájené na proužky. A 2 minuty na to přidáme cuketu pokrájenou na půl kolečka. A minutu na to přidáme pokrájená rajčata. A také k tomu přidáme pokrájené bylinky. Já použila směs tymiánu, šalvěje a rozmarýnu. Celé opepříme a pokračujeme v restování na grilovací pánvi. Vše musí zůstat křupavé. Nechceme určitě vytvořit rozblemcanou zeleninu. Sundáme zeleninu na talíř, otřeme pánev a opět rozpálíme na střední plamen. Pokapeme jí olivovým olejem a položíme na ní lososa kůží dolu. Po 7 minutách lososa otočíme a pečeme kůží nahoru. Po dalších 7 minutách otočíme lososa zpět, pokapeme olivovým olejem a přidáme posekané čerstvé bylinky. Ty orestujeme 1 minutu a podáváme. Nandáme zeleninu na talíř, na tu položíme kousek lososa a zakápneme citrónem. Můžeme podávat s kouskem křupavého pečiva a sklenkou bílého vína.

Autorem receptu: @smoothcooking.cz