„Life changing bread“

Záznam celé obrazovky 23.4.2016 00920.bmp


Ingredience:

  • 145 g jemných ovesných vloček
  • 135 g slunečnicových semínek
  • 90 lněných semínek
  • 65 g lískových oříšků (nebo mandlí)
  • 2 lžíce chia semínek
  • 4 lžíce psyllia
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 350 ml vody

Postup:

Pořádně promícháme zvlášť suché a mokré suroviny, potom dohromady, nejlépe ve formě, v které budeme péct a necháme přes noc odležet. Pečeme 20min při 175stupních, poté chléb opatrně vyklopíme a pečeme dalších 35-40min (hlídat! každá trouba peče jinak). Před krájením je důležité chléb nechat vychladnout. Nečekejte klasický chléb, je téměř celý tvořený semínky a ořechy, dá se jíst nasladko i naslano a díky vysokému zastoupení zdravých nenasycených tuků, bílkovin a vlákniny vám bohatě postačí 2-3krajíčky ? A je veganský.


Autorem receptu je: @healthykate