Lehký ricottový dort s ovocem

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 203050.bmp


Ingredience:

Korpus:

  • 100 g ovesných vloček
  • 1/2 hrnku ořechů
  • hrst kokosu
  • 1/4 hrnku datlí
  • 1 PL ghí

Náplň:

  • 500 g ricotty
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • kůra z citronu
  • 1 vejce
  • 1 PL vanilkového pudinku bez lepku

Ovocná vrstva:

  • 2 kaki (lze nahradit jiným ovocem)
  • 1 PL agaru

Postup:

Na korpus si nejprve na pánvi opražíme vločky s kokosem a ořechy. Nejenom, že jsem potom křupavější, ale také mnohem lépe chutnají, protože se všechny chutě prolnou a rozvinou…a ta vůně, která se vám rozline po kuchyni za těch pár minut navíc stojí. Opraženou směs přesypeme do mixéru, společně s datlemi, které jsme předtím nechali nabobtnat v horké vodě, a umixujeme lepkavou směs. Do směsi přimícháme lžíci přepuštěného másla, které dodá korpusu úžasnou vůni!

Raději neochutnávejte – hrozí, že vám nezbyde nic na samotný dort. Směr upěchujeme na dno a strany dortové formy a dáme ztuhnout do lednice.

Mezitím si jednoduše připravíme náplň, ze všech ingrediencí vymícháme hladký krém, který nalijeme do formy. Uhladíme povrch a dáme na 40 minut péct do trouby.

Vychladlý dort zalijeme ovocným přelivem, který si jednoduše připravíme přimícháním agaru do rozmixovaného ovoce.


Autorem receptu je: @maryskitchenlove