Kýta v pepřové krustě

Záznam celé obrazovky 23.4.2016 02450.bmp


Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: malá

Počet porcí: 4 porcí


Ingredience:

  • 500 g kýty (vepřové, jehněčí,…)
  • 2 střední cibule
  • 250 ml zeleninového vývaru (já použila Konečně vývar)
  • máslo
  • sůl, pepř

Jako příloha:

  • Šalvějová bramborová kaše
  • Karamelizované kapustičky

Postup:

Zapneme troubu na 170 stupňů. Cibuli si oloupeme a pokrájíme na měsíčky. Osolíme a důkladně opepříme maso ze všech stan. Připravíme si pekáč. Do něho nasypeme cibuli. Položíme maso a přidáme kousek másla. Nakonec zalijeme vývarem. A pekáč vložíme do trouby. Pečeme cca 45 minut. Průběžně maso otáčíme. Po 45 minutách vyndáme maso z trouby. Výpek s cibulí ještě vložíme na 15minut do trouby, aby se zredukoval a zhoustl. Sem tam ho můžeme promíchat. Nakonec maso nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s vypečenou cibulí a například kaší.


Autorem receptu je: @smoothcooking.cz