Ingredience:
- květák
- 1-2 cibule
- anglická slanina
- 7 vajec
- petržel
- hladká mouka
- sůl a pepř
- 1 kypřící prášek
- ½ lžičky kurkumy
- nastrouhaný sýr
Postup:
- Velký květák rozdělte na malé růžičky a v osolené vodě je uvařte doměkka, trvá to asi 15 minut. Slijte a nechte stranou.
- Na malé pánvičce orestujte 1-2 cibule nakrájené na kostičky a chcete-li, můžete přidat i kousek anglické slaniny na kostičky. Směs poté nechte lehce zchladnout.
- Ve velké míse našlehejte 7 vajec, velkou hrst nasekané petržele a vmíchejte osmaženou cibulku se slaninou. Pak přimíchejte hrnek hladké mouky, 1 kypřicí prášek, lžičku soli, ½ lžičky kurkumy, čerstvě mletý pepř, hrnek nastrouhaného sýra (jakýkoli tvrdý tučný sýr nebo parmazán) a nakonec jemně vmíchejte předvařený květák.
- Směs dejte do vymazané formy, ozdobte kolečky červené cibule a pečte asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Autorem receptu je: @primafresh