Krevetové kari s kokosovým mlékem

Záznam celé obrazovky 4.11.2015 214816.bmp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 porce        

Ingredience:

  • rýžové nudle
  • 200 ml kokosového mléka
  • krevety 200 g
  • jarní cibulku
  • 1 červenou kapii
  • 1 lžíci sojové omáčky Tamari
  • šťávu z půlky limetky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky kari
  • lžíce kokosového oleje
  • hrubozrnná mořská sůl

Postup:

V hluboké pánvi rozehřejeme kokosový olej. Přidáme na plátky nakrájený česnek, krevety, nakrájenou jarní cibulku a na nudličky nakrájenou červenou kapii. Vše restujeme cca 10 minut. Po deseti minutách přidáme kokosové mléko, kari a sojovou omáčku. Nakonec vmícháme uvařené rýžové nudle, vše pořádně promícháme a necháme ještě chvilku prohřát. Nakonec kari ochutíme solí a před podáváním posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Autorem receptu je: @cookingwithsusa