Kokosový chia puding s jahodovým tataráčkem

Záznam celé obrazovky 28.5.2016 204348.bmp


Doba přípravy:  5 minut + 1 hodina na ztuhnutí

Počet porcí: 2 – 3

Ingredience:

  • 180 ml kokosového mléka
  • 3 lžíce chia semínek
  • 10 velkých zralých jahod
  • lžička vanilkového extraktu
  • lžíce citronové šťávy
  • čerstvá meduňka a máta

Postup:

Základ tohoto pudinku tvoří kokosové mléko. Ačkoli si doma často vyrábím domácí, zvolila jsem k přípravě kupované, které je mnohem hustější a puding je s ním krémovější a chuťově mnohem lepší. Chia pudink je asi ta nejjednodušší sladkost, kterou si můžete připravit. Stačí rozmíchat chia semínka v kokosovém mléce a nechat nabobtnat. Po cca 15 minutách už semínka absorbují část tekutiny a je čas rozdělit pudink do skleniček. Takto připravený dáme chladit do lednice a vrhneme se na přípravu tataráčku.

Jahody pokrájíme na drobné kostičky, zakápneme citronovou šťávou a vanilkovým extraktem a promícháme. Nakonec vmícháme nasekané lístky čerstvé meduňky a máty. Meduňka dodá tataráčku příjemnou citronovou svěžest, určitě to zkuste! 🙂 Hotový tataráček už jen navrstvíme na ztuhlý puding a dáme alespoň na hodinku do lednice.